شیمی کاربردی

بهترین مکان برای نمایش تبلیغات شما بهترین مکان برای نمایش تبلیغات شما بهترین مکان برای نمایش تبلیغات شما

آخرین نطرات کاربران

اميرحسين - واقعا دستتان درد نكند - 1392/2/17
قنبرآبادی - سلام.ممنون فقط لطفا اگه برنامه مقاله را هم داریدلطف کنید.مرسی - 1392/1/9
لولو - http://loxblog.ir/images/smilies/smile%20(10).gifhttp://loxb log.ir/images/smilies/smilhthttp://loxblog.ir/images/smiliht tp://loxblog.ir/images/smilieshttp://loxblog.ir/images/smili es/smile%20(26).gif/smile%20(30).gifes/smile%20(3)http://loh ttp://loxblog.ir/images/smilies/smile%20(27).gifxblog.ir/ima ges/smilies/smile%20(14).gif.giftp://loxblog.ir/images/smili eshttp://loxblog.ir/imhttp://loxblog.ir/images/smilies/smile %20(30).gifages/smilies/smile%20(12).gif/smile%20(5).gife%20 (10).gifhttp://loxblog.ir/images/smilies/smile%20(29).gif - 1392/1/5
سارا - سلام این ازمایشهای جالب را از کجا اوردین
اطلاعات اولیه برای طراحی این ازمایش ها یا اینکه چی با چی چه واکنشی میده را چه طور؟:- )) - 1391/12/3
عالیه ازسایتای دیگه خیللی بهتره - };-};-};-};-};-};- -)-)-)-) - 1391/12/2
فلاحتکار - سلام

خسته نباشید.

من با نصب برنامه مشکل دارم.نمینونم برنامه رو باز کنم.

اگه میشه کمکم کنید.ممنون - 1391/11/30
یگانه مختاری - شرحی که داده شده است زیاد واضح نیست: - 1391/11/28
mino - dar kol khob bod. vali age vase hame azmayesh ha aks mizashtid behtar mishod. - 1391/11/26
SARA - مرسی مطلب خوب ومفیدی بود... - 1391/10/19
7887 - لطفا آزمایش های جالب برای دوم راهنمایی باشند ولی نه آزمایش های گتاب - 1391/10/13

امکانات جانبی


گزارشکار فیزیک 2

بازدید: 4754

 

استاد : محمد حسین لک

 

نویسنده : کامران مومن زاده

 

آشنایی با وسایل اندازه گیری

                             

   

 برای اندازه گیری شدت جریان گذرنده از مداراز این دستگاه استفاده می شود که بصورت سری در مدار قرار می گیرد آمپرسنج ایده ال دارای مقاومت صفر است.در هنگام وجود آمپرسنج مقدار جریان جدید به وجود آمده از جریان اولیه کمتر است که دلیل آن وجود مقاومت در دو سر آمپرسنج می باشد.اگر در هنگام بستن مدار جای دو سر سیم اتصالی به آمپرسنج را اشتباهی بزنین عقربه آمپرسنج به سمت منفی می رود.

 

ولت سنج(ولت متر):

 برای اندازه گیری اختلاف پتانسیل بین دو نقطه از این دستگاه استفاده می شود که به صورت موازی در مدار قرار می گیرد.هنگامی که مقاومت به صورت موازی بسته شد مقاومت موجود که در نتیجه وجود ولت متر بوجود می آید کمتر از مقاومت در حالت ابتدایی است. برای مقاومت های بزرگ مقاومت ولت متر تاثیر گذار نخواهد بود.ولت سنج ایده ال دارای مقاومت بی نهایت است.

 

گانوانومتر:

برای اندازه گیری شدت جریان های خیلی کوچک استفاده می شود.

 

اهم متر:

 وسیله ای است برای اندازه گیری مقاومت  بین دو سر سیم .وهرگز با اهم متر مقاومت قطعه ای که از آن جریان می گذرد را اندازه گیری نمی کنیم.

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: یک شنبه 24 آذر 1392 ساعت: 5:15 منتشر شده است

برچسب ها : ,
نظرات()

گزارش کار تهیه صابون (آزمایش صابونی شدن)

بازدید: 3798
 

عنوان : گزارش کار تهیه صابون (آزمایش صابونی شدن)

تئوری :

می دانید ساختار یک مولکول صابون به صورت زیر است:

CH3-(CH2)n-COO- +X در صابونهای جامد X یون سدیم و در صابونهای مایع پتاسیم و آمونیوم می باشد.

در تهیه ی صابون ابتدا یون هیدروکسید باز به عنوان نوکلئوفیل (هسته دوست) به کربن گروه کربنیل حمله کرده، پس از خارج شدن یک مولکول الکل، انیون اسید به صورت هیبرید رزونانس فوق، پایدار میگردد.

 

الکل نقش حلال را دارد. مواد اولیه برای تولید صابون چربی (مولکول آلی و غیر قابل حل در آب) و باز (مانند سود که در آب انحلال پذیر است) می باشند. برای اینکه واکنش بین دو ماده ی اولیه ، یعنی چربی و باز، بهتر صورت گیرد باید از یک حلال استفاده کرد که هر دو ماده ی اولیه را در خود حل نماید. الکل بسیار مفید است زیرا الکل مانند C2H5OH دارای یک سر هیدروکربنی و یک سر قطبی است و می تواند هر دو ماده ی اولیه را در خود حل کرده و درنتیجه واکنش بین ان دو سریعتر و کاملتر انجام گیرد.

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: یک شنبه 24 آذر 1392 ساعت: 5:12 منتشر شده است
نظرات()

گزارش کار شیمی عمومی2 شناسایی کاتیون های گروه اول

بازدید: 5005
 
تئوری آزمایش

آزمایشگاه شیمی عمومی 2

جلسه اول


 نام نویسنده:کامران مومن زاده
 
 

استاد:کریمی


عنوان آزمایش :

شناسایی و جداسازی کا تیون های گروه I



مختصری درباره عناصر گروه I ( گروه نقره )

نقره ( Ag )

نقره، يکي از عناصر شيميايي، با نشانه Ag ، داراي عدد اتمي 47 و وزن اتمي 107.8682 است که در گروه يک فرعي (IB ) جدول تناوبي قرارگرفته است . نقره عنصري فلزي به رنگ سفيد مايل به خاکستري و براق مي باشد که تقريباً کمياب و گران قيمت است و از نظر فراواني در قشر جامد زمين ، در مرتبه شصت و سومين عنصر قرار دارد. در آب و هواي خالص پايدار است ولي در معرض اوزون ، سولفيد هيدروژن و هواي داراي سولفور کدر مي شود. نقره ی خالص دارای بالاترين هدايت الکتريکي و گرمایی است و پايين ترين مقاومت را در بين تمام فلزات دارد. در سنگ معدن هاي داراي آرژنتيت ، سرب ، روي و مس و طلا يافت مي شود .

از نظر شيميايي نقره يکي از فلزات سنگين و از جمله فلزات نجيب است و از نظر تجاري عنصري گرانبها تلقي مي‌گردد. از نقره ، 25 ايزوتوپ راديواکتيو شناخته شده است که داراي اجرام اتمي 102 الي 117 مي‌باشند. نقره معمولي هم از دو ايزوتوپ با جرم هاي 107 و 109 تشکيل شده است.

نقره از زمان هاي خيلي قديم شناخته شده بود. اين عنصر اولين بار از سرباره هاي آتشفشاني در آسياي صغير و در درياي اژه پيدا شد. اين آثار نشان مي دهد که 3000 سال قبل از ميلاد مسيح انسان ها توانايي اين را داشتند که نقره را از سرب جدا کنند.

همچنین نقره از خالص کردن و پالايش الکتريکي مس به دست مي آيد و براي کاربردهاي تجاري داراي خلوص 99.9 درصد است.

اساسا نقره خالص فلزي براق و نرم و داراي درخشندگي بالا است. سختي آن از طلا پايين تر و داراي مفتول پذيري و چکش خواري بالايي بعد از طلا و پالاديم است. نقره خالص داراي خصوصيت رسانايي بالاي جريان برق و الکتريسيته در بين تمام فلزات است و مقاومت کنتاکت الکتريکي آن پايين مي باشد. چگالی نقره 5/10 برابر آب است و در 961 درجه سانتيگراد ذوب شده و در حدود 2162 درجه سانتيگراد مي‌جوشد.

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: شنبه 23 آذر 1392 ساعت: 1:33 منتشر شده است
نظرات()

گزارش کار شیمی عمومی2 شناسایی وجداسازی کاتیون های گروه دوم

بازدید: 4103
 
به نام خدا
 
تجزيه كيفي – شناسايي كاتيون هاي گروه دو a
 
 
نام نویسنده:کامران مومن زاده


استاد:کریمی

 

هدف آزمايش :

هدف از اين آزمايش تشخيص و شناسايي كاتيون هاي گروه مي باشد . در اين آزمايش علاوه بر اين هدف ، هدف هايي چون آشنايي با تركيبات كاتيون هاي اين گروه ، محلول يا نامحلول بودن اين تركيبات ، برخي واكنش هاي موجود در محلول هاي آبي و تفسير مراحل تجزيه توسط اين واكنش ها را فراگرفتيم .



نتيجه ي آزمايش :

در اين آزمايش كاتيون هاي گروه شناسايي شدند . بدين ترتيب كه كاتيون سرب كه ممكن بود در مرحله ي تجزيه ي كاتيون هاي گروه به دليل غلظت پايين قابل شناسايي نبوده ، توسط رسوبات زرد رنگ سرب كرومات تشخيص داده شد . كاتيون جيوه بهد از كاهش ، توسط رسوب سياه جيوه و سفيد (در مجموع به رنگ خاكستري) شناسايي شد . كاتيون مس نيز توسط رنگ آبي مشخص مايع شوايتزر از طريق تشكيل كمپلكس آمونياكي مس مورد شناسايي واقع شد . كاتيون بيسموت نيز از كاهش هيدروكسيد آن به بيسموت فلزي سياه رنگ شناسايي شد و بلاخره كاتيون كادميوم ، بعد از پوشش اثر يون مس توسط كمپلكس سيانيدي آن ، از طريق رسوب زرد رنگ سولفيد آن شناسايي شد .

به اين ترتيب در نمونه ي شماره ي 17 ، همه ي كاتيون هاي گروهB موجود مي باشد .



ابزار مواد مورد نياز :

5 لوله ي آزمايش – همزن شيشه اي – سانتريفوژ – مجموعه ي حمام بن ماري – كاغذ سنج عمومي – نمونه ي مورد آزمايش (شماره ي 17) – اسيد نيتريك 6 مولار – اسيد كلريدريك 6 مولار – آب مقطر – كرومات پتاسيم 1 مولار – اسيد سولفوريك 3 مولار – آمونياك 15 مولار – اسيد نيتريك 16 مولار .

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: شنبه 23 آذر 1392 ساعت: 1:29 منتشر شده است
نظرات()

گزارش کار شیمی عمومی2 شناسایی و جداسازی کاتیون های گروه سوم

بازدید: 5909
 
به نام خدا


 

نام نویسنده:
کامران مومن زاده


استاد:
کریمی



جلسه چهارم


عنوان آزمایش :




شناسایی و جداسازی

 یون های گروه III  





مختصری درباره عناصر گروه III ( گروه نیکل - آلومینیوم )



نیکل



نیکل فلزی سخت ، چکش خوار، براق با ساختار بلورین مکعبی به رنگ سفید- نقره ای است . این عنصر در سال 1751 توسط Axel Cronstedt دانشمند سوئدی کشف گردید .

از نظر خواص مغناطیسی و فعالیت شیمیایی شبیه به آهن وکبالت است . کانی های اصلی نیکل ، پنتلاندیت ، پیروتیت (سولفید های نیکل- آهن) و گارنییریت (سیلیکات نیکل- منیزیم ) هستند.

این عنصر رسانای جریان برق است و سطح آن براق و صیقلی می باشد. این عنصر از گروه عناصر آهن و کبالت می باشد و آلیاژهای آن قیمت های بالایی دارند.

این عنصر کاربردهای فراوانی در طبیعت دارد و برای ساخت فولاد ضد زنگ و دیگر آلیاژهای ضد زنگ و خوردگی مثل اینوار و مانل که آلیاژى از نیکل و کبالت که در برابر خوردگى مقاوم است و و اینکونل و Hastelloys کاربرد دارد. برای ساخت لوله های نیکلی و مسی و همین طور برای نمک زدایی گیاهان و تبدیل آب شور به آب مایع استفاده می شود. نیکل استفاده های فراوانی برای ساخت سکه ها و فولاد نیکلی برای زره ها و کلید ها کار برد دارد و همین طور از نیکل می توان آلیاژهای نیکروم و پرمالوی و آلیاژی از مس را تهیه کرد.

از نیکل برای ساخت شیشه های به رنگ سبز استفاده می شود. صفحات نیکلی می تواند نقش محافظت کننده برای دیگر فلزات را داشته باشد.. همچنین صنعت سرامیک و ساخت آلیاژی از آهن و نیکل که خاصیت مغناطیسی دارد و باتری های قوی ادیسون کاربرد دارد. از ترکیبات مهم نیکل می توان سولفات و آکسید را نام برد.

نیکل هم به صورت فلز و هم به صورت ترکیب محلول می تواند وجود داشته باشد.

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: شنبه 23 آذر 1392 ساعت: 1:23 منتشر شده است
نظرات()

گزارش کار شیمی عمومی2 شناسایی و جداسازی کاتیون های گروه چهارم

بازدید: 30255
 
به نام خدا
 
نام نویسنده:
کامران مومن زاده
 

استاد:
کریمی
 
 
 
 
 
 
 
شرح ازمایش
 

عوامل زيادي در کيفيت و کميت رسوب تاثير دارد از جمله :

الف) جنس سطح : جنس سطح هم در کميت و هم در کيفيت آن به ويژه از نظر چسبنده و غير چسبنده بودن موثر است. در يکي از تحقيقات علمي نشان داده شده است که آبي با PH برابر 8.4 و سختي و قلياييت اوليه برابر PPm 205 معادل کربناتي در عرض 100 ساعت بر روي سطح چدني بيش از 60 برابر سطح فولاد ضد زنگ رسوب ايجاد کرده است. اما اين ادعا که برخي مطرح مي کنند که اصلا رسوبي ايجاد نمي شود درست نيست چون آب اشباع از املاح در تماس با هر سطحي در دراز مدت رسوب ايجاد خواهد کرد هر چند که مقدار آن ممکن است خيلي کم باشد. نا همواري سطح باعث مي شود که چسبندگي رسوب بيشتر شود. به طور کلي چسبندگي رسوب به نوع ماده ي رسوب و جنس سطح جامد بستگي دارد.

ب PH و قلياييت آب : با توجه به آنکه اولا در PH هاي مختلف جنس رسوب مي تواند فرق کند و ثانيا حلاليت برخي نمکها به PH بستگي دارد مي توان انتظار داشت که PH نقش کليدي هم در کيفيت و هم در کميت رسوب داشته باشد. قلياييت آب در تشکيل رسوب ممانعت کننده از خوردگي فولاد توسط آب موثر است و باعث کاهش نرخ خوردگي فولاد مي شود. چنين رسوبي همانند يک ممانعت کننده ي طبيعي عمل مي کند .

ج) آناليز آب : کلرايد و سولفات باعث افزايش خوردگي آب مي شوند از اين رو نسبت مجموع غلظت کلرايد و سولفات به غلظت قلياييت به عنوان شاخص خوردگي آب در نظر گرفته مي شود.

د) زمان و سرعت ترسيب : هر چه سرعت ترسيب کندتر باشد رسوب توليد شده غير متخلخلتر و سفت تر خواهد بود. علاوه بر ان گذشت زمان چسبندگي بين سطح و رسوب را افزايش خواهد داد.

ه) تاثير عوامل هيدروديناميکي: حرکت سيال روي کيفيت رسوب اثر مي گذارد در سيستم هايي که اب در گردش است رسوب کربنات ايجاد شده سفت و سخت است ولي در آبهاي ساکن کريستال هاي کربنات کلسيم نرم و غير چسبنده مي شوند به علاوه تلاطم جريان باعث تسريع در ايجاد رسوب مي گردد به طوري که در قسمت مستقيم يک خط لوله ممکن است رسوبي ايجاد نشود ولي در زانوهاي همان خط لوله رسوب گذاري شديد انجام شود.

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: شنبه 23 آذر 1392 ساعت: 1:15 منتشر شده است
نظرات()

گزارش کار شیمی عمومی2 شناسایی وجداسازی کاتیون های گروه پنجم

بازدید: 13835
 
به نام خدا
 
نام نویسنده:
کامران مومن زاده


استاد:
کریمی
 
 
 
 
 
شرح ازمایش
 
 
بطور کلی روشهای متفاوتی برای شناسایی انیونها و کاتیونها وجود دارد.

یکی از روشهای ساده برای شناسایی کاتیونها، استفاده از آزمایش شعله و مشاهده ی تغییر رنگ شعله به وسیله ی کاتیون فلزی مورد نظر است. البته قبل از آن باید رنگ شعله ایجاد شده به وسیله ی کاتیونهای متفاوت را دانست. اینکه رنگ شعله ی کاتیونهای لیتیم، کلسیم و استرانسیم هر سه به رنگ قرمز هستند یا اینکه مس شعله را به رنگ سبز در می آورد.



یک دسته دیگر از روشهای مهم شناسایی کاتیونها ، طیف بینی یا spectroscopy می باشد. از انواع طیف‌بینی‌های اتمی و مولکولی و آن هم از نوع نشری، جذبی و فلوئورسانس برای جداسازی و شناسایی عناصر استفاده می‌کنند. لازمه‌ی تولید طیفهای فرابنفش و مرئی عناصر، که در شناسایی عناصر روش مهمی به شمار می‌رود، این است که نمونه‌های آزمایشی به اتم تبدیل شوند. در این فرایند اجزای تشکیل دهنده‌ی نمونه‌ی آزمایشی، تجزیه شده و به ذرات بنیادی گازی (اتمها یا یونها) تبدیل می‌شوند. سپس طیف نشری، جذبی یا فلوئورسانس اتمها یا یونهای حاصل به عنوان مبنای تجزیه‌ی کیفی و کمی عناصر موجود در نمونه به کار می‌روند. لازمه‌ی اینکه نمونه به ذرات بنیادی گازی (اتمها یا یونها) تبدیل شوند این است که در محیطی با دمای بسیار بالا قرار بگیرد، برای اینکار از راههای مختلفی استفاده می‌کنند. از جمله می‌توان به قوس الکتریکی، جرقه، پلاسما یا شعله اشاره نمود. به وسیله‌ی این روشها، ضمن اینکه نمونه به اتم تبدیل می‌شود، کسر کوچکی از ذرات دچار برانگیختگی الکترونی می‌شوند. بازگشت ذرات اتم شده‌ی برانگیخته شده به حالتهای پایه‌ی آنها، طیفهای نشری تولید می‌کند که برای تجزیه و شناسایی مفید هستند





اما برای شناسایی کاتیونها، معرف های شیمیایی نیز وجود دارند که برای هر کاتیون یا هر گروه یک معرف خاص استفاده می شود، به عنوان مثال

برای تشخیص یا اندازه گیری غلظت نیکل یا آهن راههای مختلفی وجود دارد. یکی از این راهها برای تشخیص و اندازه گیری نیکل، استفاده از واکنشگر کی لیت ساز است. یک واکنشگر کی لیت ساز بی نظیر برای نیکل، ماده ای به نام دی متیل گلی اکسیم است که یک ماده ی رسوب دهنده ی آلی با خاصیت بی نظیر است. تنها نیکل II توسط این عامل در محلولهای قلیایی ضعیف رسوب داده می شود. این ماده دارای فرمول مولکولی CH3-C=N-OH)2) است. رسوبی که این کی لیت ساز با نیکل به وجود می آورد به قدری حجیم است که مقادیر اندک نیکل را به راحتی می توان با استفاده از این روش اندازه گیری نمود.





برای آهن، استفاده از واکنشگرهای مربوطه برای ساخت کمپلکسهای جذب انتقال بار است. این کمپلکسها به راحتی جذب تابش دارند تا الکترون از گروه الکترون دهنده به گروه الکترون گیرنده انتقال یابد. به این ترتیب با استفاده از ماده ی مورد نظر که می تواند در محیط حضور داشته باشد و با یون آهن II یا III تشکیل کمپلکس دهد و سپس با اندازه گیری مقدار جذب فوتون می توان به مقدار وجود آهن پی برد. این کمپلکسها عبارتند از تیوسیانات و فنولی آهن III ، کمپلکس O- فنانترولین آهن II . اینها از روشهای انتخابی هستند. یعنی شما هر یون دیگری که در محیط داشته باشید، وقتی O- فنانترولین به محیط اضافه کنی، تنها با آهن II واکنش می دهد و به بقیه ی یونها کاری ندارد.





روشهای دیگر اندازه گیری یونهای فلزی، استفاده از انواع روشهای اسپکتوفتومتری مانند طیف بینی نشری شعله ای می باشد .



معرف کاتیونهای گروه چهارم و پنجم، به طور مشخص H2S می باشد.





برای شناسایی یون سرب، چندین روش وجود دارد. برای واکنش یون سرب می توان از محلول سرب نیترات Pb(NO3)2 و یا سرب استات Pb(CH3COO)2 استفاده نمود. روش های شناسایی عبارتند از:

1- اثر محلول کلریدریک اسید رقیق: با کلریدریک اسید ، رسوب سفید سرب کلرید تولید می شود که در سرما در آب غیر محلول است:

Pb(NO3)2 + 2HCl --> PbCl2 + 2HNO3

2- اثر محلول پتاسیم یدید: رسوب زردرنگ سرب یدید در حضور مقدار اضافی پتاسیم یدید تولید می گردد.

Pb(NO3)2 + 2KI --> PbI2 + 2KNO3

3- اثر سولفوریک اسید رقیق: رسوب سفید رنگ PbSO4 در حضور اضافی معرف تولید می گردد.

Pb(NO3)2 + H2SO4 --> PbSO4 + 2HNO3

4- اثر پتاسیم کرومات: رسوب زردرنگ سرب کرومات تولید می شود:

Pb(NO3)2 + K2CrO4 --> PbCrO4 + 2KNO3





کاتیون قلع Sn می تواند حالت های اکسایش 2 یا 4 داشته باشد و شناسایی این دو یون به طرق مختلفی صورت می گیرد:

برای بررسی کاتیون Sn2+ از محلول قلع IIکلرید SnCl2 استفاده می شود. یک روش ان در زیر آمده است:

1- اثر H2S . رسوب قهوه ای رنگ قلع سولفید از محلولی که زیاد اسیدی نباشد، بدست می آید:

SnCl2 + H2S --> SnS + 2H









عنوان آزمایش: شناسایی و جدا کردن کاتیون های گروه آهن



هدف آزمایش: جدا کردن و شناسایی کاتیون های گروه آهن



مواد و وسایل مورد نیاز: 1- اسید نیتریک 2- آمونیوم کلرید خشک یا محلول 3- آمونیاک 4- سود 5- آب اکسیژنه 6- اسید استیک 7- استات سرب 8- HCl 9- کاغذ تورنسل 10- آمونیوم استات 11- معرف آلومینون 12- آمونیوم کربنات 13- آب جوش 14- محلول 2% آمونیوم نیترات 15- تیوسیانات پتاسیم 16- فروسیانور پتاسیم



روش آزمایش و داده ها و مشاهدات: به محلول صاف شده از کاتیون های گروه آهن که محلولی تقریبا سبز رنگ ( به علت وجود نمک های آهن ) است 2 تا 3 قطره اسید نیتریک بیفزایید و لوله را در حمام آب گرم قرار دهید علت این است که Fe2+ به Fe3+ اکسید شود. سپس 0.2 گرم آمونیوم کلرید خشک یا 10 قطره از محلول 20% آن را و کمی آمونیاک رقیق اضافه کنید تا محلول آمونیاکی شده و رسوب تشکیل شود برای اطمینان از کامل بودن رسوب 5 قطره دیگر از محلول آمونیاک به آن بیفزایید و در حمام آب گرم حدود 2 دقیقه گرم کرده و سانتریفوژ کنید . در این مرحله مشاهده می شود که رسوب قهوه ای رنگی در ته لوله باقی می ماند محلول روی رسوب که حاوی کاتیون های گروه بعدی و دی کلسیم است و ماهیتی قلیایی دارد را دور می ریزیم. رسوب عبارت است از Al(OH)3 و Cr(OH)3 و Fe(OH)3 و کمی هم MnO2.H2O به رسوب 15 تا 20 قطره سود و 10 قطره آب اکسیژنه 3 % بیفزایید به آرامی دریک حمام آبی حرارت دهید علت این کار خارج شدن آب اکسیژنه اضافی است . مخلوط را سانتریفوژ کنید این بار نیز رسوب دیگری تشکیل می شود محلول روی رسوب احتمالا حاوی Na2CrO4 و NaAlO2 است این محلول را به 2 قسمت تقسیم کنید در این لوله ها یون Cr3+ موجود است قسمت اول را به وسیله اسید استیک اسیدی کرده و با تورنسل چک کنید تا اسیدی شده باشد سپس 1 قطره استات سرب اضافه کنید رسوب زرد رنگ PbCrO4 تشکیل خواهد شد. قسمت دیگر محلول را به وسیله HCl اسیدی کنید سپس با تورنسل از اسیدی بودن آن اطمینان پیدا کرده و به وسیله آمونیاک قلیایی کنید علت این کار جدا شدن 3+Al از NaAlO2 و تشکیل Al(OH)3 است. محلول حاصل را به مدت 1 دقیقه در حمام آب گرم قرار دهید رسوب سفید و ژلاتینی آلومینیوم هیدروکسید مشاهده خواهد شد.برای اطمینان از وجود آلومینیوم رسوب بدست آمده را سانتریفوژ کرده و پس از شستن این رسوب را در چند قطرهHCl حل کنید و به آن آمونیوم استات ویک قطره معرف آلومینون اضافه نمایید و 30 ثانیه بگذارید ثابت بماند به وسیله محلول آمونیاکی آمونیوم کربنات آن را قلیایی کرده رسوب قرمز ژله ای که خاصیت اسیدی دارد مشخص کننده Al3+ است.



رسوب باقی مانده از همان محلولی را که 2 بخش کرده بودیم ممکن است حاوی Fe(OH)3 و MnO2.H2O باشد رسوب را با چند قطره آب جوش و محلول 2% آمونیوم نیترات بشویید رسوب را در 0.5 میلی لیتر اسید کلریدریک رقیق حل کنید و محلول را به 2 قسمت تقسیم کنید. بر یک قسمت 1 قطره KSCN ( تیوسیانات پتاسیم) اضافه کنید رنگ محلول ناگهان قرمز خونی می شود. به قسمت دوم 1 قطره K4[Fe(CN)6] (فروسیانور پتاسیم) اضافه کنید رنگ محلول ناگهان آبی تیره خواهد شد این دو رنگ هر دو معرف وجود Fe3+ در محیط است.



واکنش ها عبارتند از:



Al(OH)3 + NaOH --> AlO2Na + 2H2O



Cr(OH)3 + NaOH --> NaCrO2 + 2H2O



2CrCl3 + 10NaOH + 3H2O2 --> 2Na2CrO4 + 6NaCl + 8 H2O



2NaCrO2 + 3H2O2 + 2NaOH --> 2Na2CrO4 + 4H2O



FeCl3 + K4[Fe(CN)6] --> KFe[Fe(CN)6] + 3KCl



FeCl3 + KSCN --> Fe(SCN)Cl2 + NH4C
می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: شنبه 23 آذر 1392 ساعت: 1:6 منتشر شده است
نظرات()

مجموعه کتابهای رشته شیمی

بازدید: 6397

 

مجموعه کتابهای رشته شیمی


 

طيف سنجي الكترون براي تجزيه شيميايي(ESCA ) طيف سنجي الكترون براي تجزيه شيميايي(ESCA ) : سلا م دوستان پاورپوينت اين مطلب در اين قسمت گذاشته شده، ... [بیشتر] (194.8 کیلوبایت)
 

 

 
الكترو شيمي تجزيه اي الكترو شيمي تجزيه اي : سلام خدمت تمام دوستان شيميستم اين كتاب توي ارشد راحت گي ... [بیشتر] (22.07 مگابایت)
 

 

 
اطلاعاتي در مورد SPE اطلاعاتي در مورد SPE : تقديم به همه دوستان شيميستم ، اگر بدردتون خورد بدردتون ... [بیشتر] (161.7 کیلوبایت)
 

 

 
اسلاید آموزش مبحث هیبریداسیون اسلاید آموزش مبحث هیبریداسیون : هیبریداسیون یکی از مباحث نظریه ی vespr است که آشنایی با ان ... [بیشتر] (1.05 مگابایت)
 

 

 
گرافن باریکترین ضد زنگ گرافن باریکترین ضد زنگ : این text درباره گرافن است (11.6 کیلوبایت)
 

 

 
فزایش استحکام گرافن با تا زدن آن فزایش استحکام گرافن با تا زدن آن : این text در مورد گرافن است (11.8 کیلوبایت)
 

 

 
آموزش محلول سازی آموزش محلول سازی : این text در مورد طریقه محلول سازیست (173.9 کیلوبایت)
 

 

 
ساخت باطری با گرافن ساخت باطری با گرافن : این text در مورد باطری جدید از گرافن است (12.3 کیلوبایت)
 

 

 
راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 26) راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 26) : راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 26: آمینواسیدها، پپ� ... [بیشتر] (2.42 مگابایت)
 

 

 
راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 25) راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 25) : راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 25: هترواتمها در ترک ... [بیشتر] (1.82 مگابایت)
 

 

 
راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 24) راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 24) : راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 24: کربوهیدراتها) تش ... [بیشتر] (2.22 مگابایت)
 

 

 
راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 23) راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 23) : راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 23: ترکیبهای دی کربو ... [بیشتر] (1.66 مگابایت)
 

 

 
راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 22) راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 22) : راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 22: ​شیمی بنزن استخ� ... [بیشتر] (2.34 مگابایت)
 

 

 
راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 21) راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 21) : راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 21: : آمینها و مشتقات ... [بیشتر] (2.67 مگابایت)
 

 

 
راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 20) راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 20) : راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 20: مشتقات کربو کسیل ... [بیشتر] (2.57 مگابایت)
 

 

 

 

 

راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 19) راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 19) : راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 19: کربو کسیلیک اسید ... [بیشتر] (2.21 مگابایت)
 

 

 
آمونیاک آمونیاک : 17 صحفه (126.5 کیلوبایت)
 

 

 
افزایش حجم آب هنگام انجماد افزایش حجم آب هنگام انجماد : 1 صحفه (16.4 کیلوبایت)
 

 

 
آشنایی با علائم هشدار دهنده در آزمایشگاه شیمی آشنایی با علائم هشدار دهنده در آزمایشگاه شیمی : 1 صحفه (371.0 کیلوبایت)
 

 

 
Flame Ionization Detector - FID Flame Ionization Detector - FID : این مقاله در مورد "دتکتور های FID " هست که در دستگاه های تج ... [بیشتر] (1.12 مگابایت)
 

 

 
مول مول : 1 صحفه (13.7 کیلوبایت)
 

 

 
پلیمرها پلیمرها : سلام این کتاب برای افرادی که در صنایع پلیمری مشغول به ف ... [بیشتر] (3.94 مگابایت)
 

 

 
Food Lipids Chemistry, Nutrition, and Biotechnolog Food Lipids Chemistry, Nutrition, and Biotechnolog : 5.7MB زبان اصلی 1016ص (5.70 مگابایت)
 

 

 
inorganic chemistry inorganic chemistry : زبان اصلی (3.42 مگابایت)
 

 

 
آمونیاک آمونیاک : آمونیاک محرک خسارت نوری فتوسیستم 2 در حضور باکتری Cyanobacte ... [بیشتر] (126.5 کیلوبایت)
 

 

 
شیمی سال دوم دبیرستان شیمی سال دوم دبیرستان : کتاب شیمی دوم دبیرستان در سال 1340 (1.40 مگابایت)
 

 

 
Synthetic Methods Catalysis Synthetic Methods Catalysis :  (1.58 مگابایت)
 

 

 
بررسي روش استخراج با حلال براي تصفيه فسفريك اسيد ص بررسي روش استخراج با حلال براي تصفيه فسفريك اسيد ص : -;{@ (218.1 کیلوبایت)
 

 

 
Inorganic chemistry Inorganic chemistry : -;{@ (4.89 مگابایت)
 

 

 
لغت نامه ي شيمي لغت نامه ي شيمي : اين لغت نامه انگليسي به انگليسي است (2.88 مگابایت)
 

 

 


 

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: یک شنبه 26 آبان 1392 ساعت: 21:45 منتشر شده است
نظرات()

دانلود رایگان خلاصه دروس شیمی آلی 1 - شیمی آلی و آزمایشگاه

بازدید: 4783
توضیحات : نام منبع و مولف: شیمی آلی 1
طیبه پرتوی


اندازه فایل : 6.73 مگابایت


  2) دانلود خلاصه درس شیمی آلی 1 - شیمی آلی و آزمایشگاه (در قالب PowerPoint)

توضیحات : نام منبع و مولف: شیمی آلی 1
طیبه پرتوی


اندازه فایل : 7.53 مگابایت


  3) دانلود خلاصه درس شیمی آلی 1 - شیمی آلی و آزمایشگاه (در قالب PowerPoint)

توضیحات : نام منبع و مولف: شیمی آلی 1
طیبه پرتوی


اندازه فایل : 5.83 مگابایت



  4) دانلود خلاصه درس شیمی آلی 1 - شیمی آلی و آزمایشگاه (در قالب PowerPoint)

توضیحات : نام منبع و مولف: شیمی آلی 1
طیبه پرتوی


اندازه فایل : 6.2 مگابایت
می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: شنبه 18 آبان 1392 ساعت: 22:8 منتشر شده است
نظرات()

آزمایشگاه شیمی آلی 1

بازدید: 4823

نقطه ذوب
سنتز آسپيرين
تراکم آلدولي
نقطه جوش
تقطير ساده
تقطير با بخار آب
تبلور.
استخراج
تجزيه عنصري
تصعيد.
صابون.

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: چهار شنبه 20 شهريور 1392 ساعت: 23:52 منتشر شده است
نظرات()

دانلود رایگان کتاب صنایع نوشابه سازی

بازدید: 4833

drink 178x350 دانلود رایگان کتاب صنایع نوشابه سازی

 

صنعت نوشابه سازی از سالیان دور و دراز در ایران وجود داشته است ‚ اما در دهه گذشته و مخصوصا در چند سال اخیر این صنعت رشد زیادی کرده است به طوری که میتوان اّن را یک رقیب جدی برای رقبای طراز اول جهان نام برد.  نوشابه مضررات و فایده های زیادی دارد مثلا برای رفع تشنگی و ایجاد کالری ماده بسیار خوبی است و در مقابل برای افرادی که استعداد چاقی دارند و افرادی که مرض قند ( دیابت ) دارند نیز بسیار مضر می باشد که البته برای رفع این مشکل هم در چند سال اخیر نوشابه های جدیدی وارد بازار شده اند که نام آنها نوشابه های رژیمی است و برای افرادی که استعداد چاقی دارند و همچنین از مرض قند رنج میبرند ضرر کمتری دارد. به هر حال اگر صنعت نوشابه سازی با همین روند پیش برود میتوان پیش بینی کرد که در سالیان نزدیک شاهد موفقیت های چشم گیر و جهانی این صنعت در کشور عزیزمان ایران باشیم .

این کتاب به بررسی علمی و شیمیایی فرآیندنوشابه سازی پرداخته است و مسائلی از قبیل فرآیند تصفیه، شربت سازی، تولید گاز، تولید بطری PET، آزمایشگاه کنترل کیفی و … را به صورت مشروح مورد بررسی قرار داده است.

برای مشاهده جزئیات کتاب و دانلود رایگان آن به ادامه مطلب بروید.

 

 

نام کتاب: صنایع نوشابه سازی

  نویسنده: حسین اختر محققی

  چاپ: نخست (1386)

  تعداد فصل: 8 فصل

  تعداد صفحه: 55 صفحه

  نوع فایل: zip

  حجم فایل: 946 کیلوبایت

  رمز عبور: www.chemistmag.com

دانلود فایل

دانلود فایل

 

QR:  دانلود رایگان کتاب صنایع نوشابه سازی
می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: چهار شنبه 13 شهريور 1392 ساعت: 15:55 منتشر شده است
نظرات()

دانلود رایگان کتاب شیمی و تکنولوژی رنگ

بازدید: 8043

Chemistry and Technology of Color 350x280 دانلود رایگان کتاب شیمی و تکنولوژی رنگ

 

برای دانلود رایگان کتاب شیمی و تکنولوژی رنگ دانشگاه پیام نور تالیف دکتر حمیدیان و محمدی به ادامه مطلب بروید.

 

 

نام کتاب: شیمی و تکنولوژی رنگ

  نویسنده: دکتر هوشنگ حمیدیان ، دکتر ضیاء محمدی

  انتشارات: دانشگاه پیام نور

  چاپ: 1390

  تعداد فصل: 9 فصل

  تعداد صفحه: 180 صفحه

  نوع فایل: RAR

  حجم فایل: 1.52 مگابایت

  رمز عبور: www.chemistmag.com

دانلود فایل

دانلود فایل

 

QR:  دانلود رایگان کتاب شیمی و تکنولوژی رنگ
می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: چهار شنبه 13 شهريور 1392 ساعت: 15:52 منتشر شده است
نظرات()

ليست صفحات

تعداد صفحات : 31

ورود کاربران

نام کاربری
رمز عبور

» رمز عبور را فراموش کردم ؟

عضويت سريع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری

تبلیغات

متن

پشتيباني آنلاين

پشتيباني آنلاين

آمار

آمار مطالب آمار مطالب
کل مطالب کل مطالب : 372
کل نظرات کل نظرات : 22
آمار کاربران آمار کاربران
افراد آنلاین افراد آنلاین : 1
تعداد اعضا تعداد اعضا : 76

آمار بازدیدآمار بازدید
بازدید امروز بازدید امروز : 45
بازدید دیروز بازدید دیروز : 22
ورودی امروز گوگل ورودی امروز گوگل : 5
ورودی گوگل دیروز ورودی گوگل دیروز : 2
آي پي امروز آي پي امروز : 15
آي پي ديروز آي پي ديروز : 7
بازدید هفته بازدید هفته : 75
بازدید ماه بازدید ماه : 1697
بازدید سال بازدید سال : 83593
بازدید کلی بازدید کلی : 228538

اطلاعات شما اطلاعات شما
آی پی آی پی : 3.145.72.44
مرورگر مرورگر :
سیستم عامل سیستم عامل :
تاریخ امروز امروز :

نظرسنجي

به نظر شما کدام بخش مفیدتر می باشد؟

درباره ما

شیمی کاربردی
به وب سایت من خوش آمدید با سلام. این وب سایت توسط دانشجو شیمی کاربردی دانشگاه آزاد دورود برای اطلاع رسانی به تمامی دانشجویان رشته ی شیمی ارائه شده است. امیدوارم که این وب سایت مورد توجه تان قرار بگیرد. باتشکر

تبادل لینک هوشمند






خبرنامه

براي اطلاع از آپيدت شدن سایت در خبرنامه سایت عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود