دانلود کتاب مکانیسم و تئوری در شیمی آلی و آزمایشگاه شیمی آلی 2

بهترین مکان برای نمایش تبلیغات شما بهترین مکان برای نمایش تبلیغات شما بهترین مکان برای نمایش تبلیغات شما

آخرین نطرات کاربران

اميرحسين - واقعا دستتان درد نكند - 1392/2/17
قنبرآبادی - سلام.ممنون فقط لطفا اگه برنامه مقاله را هم داریدلطف کنید.مرسی - 1392/1/9
لولو - http://loxblog.ir/images/smilies/smile%20(10).gifhttp://loxb log.ir/images/smilies/smilhthttp://loxblog.ir/images/smiliht tp://loxblog.ir/images/smilieshttp://loxblog.ir/images/smili es/smile%20(26).gif/smile%20(30).gifes/smile%20(3)http://loh ttp://loxblog.ir/images/smilies/smile%20(27).gifxblog.ir/ima ges/smilies/smile%20(14).gif.giftp://loxblog.ir/images/smili eshttp://loxblog.ir/imhttp://loxblog.ir/images/smilies/smile %20(30).gifages/smilies/smile%20(12).gif/smile%20(5).gife%20 (10).gifhttp://loxblog.ir/images/smilies/smile%20(29).gif - 1392/1/5
سارا - سلام این ازمایشهای جالب را از کجا اوردین
اطلاعات اولیه برای طراحی این ازمایش ها یا اینکه چی با چی چه واکنشی میده را چه طور؟:- )) - 1391/12/3
عالیه ازسایتای دیگه خیللی بهتره - };-};-};-};-};-};- -)-)-)-) - 1391/12/2
فلاحتکار - سلام

خسته نباشید.

من با نصب برنامه مشکل دارم.نمینونم برنامه رو باز کنم.

اگه میشه کمکم کنید.ممنون - 1391/11/30
یگانه مختاری - شرحی که داده شده است زیاد واضح نیست: - 1391/11/28
mino - dar kol khob bod. vali age vase hame azmayesh ha aks mizashtid behtar mishod. - 1391/11/26
SARA - مرسی مطلب خوب ومفیدی بود... - 1391/10/19
7887 - لطفا آزمایش های جالب برای دوم راهنمایی باشند ولی نه آزمایش های گتاب - 1391/10/13

امکانات جانبی


دانلود کتاب مکانیسم و تئوری در شیمی آلی و آزمایشگاه شیمی آلی 2

بازدید: 3113

سایت شیمی کاربردی برای شما دانشجویان و محققین گرانقدر فایل های پاورپوینت آزمایشگاه شیمی آلی 2(کامل به همراه عکس) و کتاب مکانیسم و تئوری در شیمی آلی نوشته ی لری را آماده کرده است.دانلود کنید و لذت ببرید.


دانلود آزمایشگاه شیمی آلی 2   رمز:www.analyte.ir
دانلود کتاب مکانیسم و تئوری در شیمی آلی   رمز: alivechem.com

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: دو شنبه 21 بهمن 1392 ساعت: 1:59 منتشر شده است
نظرات()

تولید و بررسی خواص کربن فعال:

بازدید: 4043


کربن فعال به‌عنوان یک جاذب دارای کاربردهای مهم و حیاتی می‌باشد. این ماده از پیرولیز موادگیاهی حاوی کربن تولید می‌شود و تحت عملیات فعال‌سازی قرار می‌گیرد.
با توجه به نوع موادخام مصرفی، کربن‌های فعال دارای اندازه منفذ و شکل‌های متفاوت هستند و از طرفی با توجه به اندازه منفذ و توزیع اندازه دارای کاربردهای گسترده و ویژه‌ای می‌باشند. در این مقاله مراحل تولید کربن فعال و ساختار منفذی انواع کربن فعال مورد بررسی قرار می‌گیرد.
کربن فعال به گروهی از مواد اطلاق می‌شود که مساحت سطح داخلی بالا، تخلخل و قابلیت جذب گازها و مایعات شیمیائی را دارند. کربن‌های فعال به‌عنوان جاذب‌های حیاتی در صنایع شناخته شده‌اند و کاربردهای گسترده‌ای با توجه به قابلیت جذب گازها و مایعات مزاحم دارند و می‌توان از آنها برای تصفیه و پاکسازی و حتی بازیافت موادشیمیائی استفاده نمود. کربن‌های فعال به‌دلیل ویژگی‌های منحصربه‌فرد و همچنین قیمت پائین در مقایسه با جاذب‌های غیرآلی مانند زئولیت از اهمیت ویژه‌ای برخوردار می‌باشند. کربن‌های فعال شده به‌دلیل مساحت گسترده آنها، ساختار منفذی، ظرفیت جذب بالا و قابلیت فعال‌سازی مجدد سطح، یک ماده منحصربه‌فرد می‌باشند. کاربرد مهم و قابل اهمیت آنها در جداسازی بو، رنگ، مزه‌های غیردلخواه از آب در عملیات‌های خانگی و صنعتی، بازیافت حلال، تصفیه هوا به‌ویژه در رستوران‌ها، صنایع غذائی و شیمیائی می‌باشد، همچنین با موادغیرآلی به‌عنوان کاتالیست نیز استفاده می‌شوند. در داروسازی نیز برای مبارزه با یک نوع باکتری خاص مورد استفاده قرار می‌گیرند و به‌عنوان جداکننده اسیدهای آروماتیک از حلال در داخل اسیداستیک نیز می‌توان از کربن فعال استفاده کرد.کربن‌های فعال‌شده محصولات پیچیده‌ای می‌باشند و به تبع طبقه‌بندی براساس رفتار، مشخصات سطح و روش آماده‌سازی آنها مشکل می‌باشد، هر چند یک‌سری طبقه‌بندی براساس مشخصات فیزیکی آنها انجام شده است.

۱. کربن فعال پودری (دارای اندازه‌ای کمتر از ۱۰۰ نامومتو و میانگین قطری بین ۱۵ تا ۲۵ میکرومتر)
۲. کربن فعال گرانولی (دارای اندازه‌ای بزرگ‌تر از کربن فعال شده پودری می‌باشد)
۳. کربن فعال کروی
۴. کربن تزریق شده
۵. کربن روکش شده با پلیمرها

استاندارد جذب برای کربن فعال مورد استفاده این است که بتواند تا حدود ۲۰% وزنی گاز GB و یا سیانوژن کلراید جذب نماید. اگر کربن فعال تازه باشد و در معرض رطوبت قرار نگرفته باشد خواهد توانست تا ۴۰% وزنی GB جذب نماید. تعداد زیادی از گازهای سمی را می‌توان با گذراندن از کربن فعال شده از هوا جدا کرد، این خاصیت برای مواد شیمیائی با وزن مولکولی بالا از قبیل مواد شیمیائی GB مؤثر می‌باشد، گازهای سبک از قبیل کربن یا سیانوژن کلراید را نمی‌توان به‌راحتی سایر گازها جدا نمود، منواکسید کربن یکی از موادی است که به سختی می‌توان به کمک کربن فعال جذب نمود ولی می‌توان با استفاده از تزریق یک‌سری از موادشیمیائی به کربن فعال، قابلیت جذب این‌گونه مواد را در کربن فعال ایجاد نمود و قدرت بازدارندگی کربن فعال را بالا برد. موادی‌که بدین منظور می‌توان استفاده نمود نمک‌های نقره، مس و کرم می‌باشد.

● مراحل تولید

کربن فعال شده از پیرولیز موادکربنی از قبیل چوب، زغال‌سنگ و هسته میوه‌ها یا پلیمرهای مصنوعی از قبیل ریون، پلی‌اکریلونیتریل یا فنولیک حاصل می‌گردد و در مراحل بعدی تحت عملیات فعال‌سازی قرار می‌گیرد. پیرولیز موادکربنی، بدون حضور هوا، باعث تخریب مولکول‌های غیرآلی می‌شود که یک ماده قیری شکل حاوی موادگازدار خواهد بود و در نهایت یک جسم جامد کربنی از آن ایجاد خواهد شد. جسم تولیدشده دارای تعداد زیادی حفره‌های بزرگ و دارای سطح ویژه‌ای در حد چندین مترمربع برگرم می‌باشد.

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: پنج شنبه 19 دی 1392 ساعت: 2:43 منتشر شده است
نظرات()

شناسایی آلکن ها

بازدید: 5737

اتیلن
اتیلن کوچکترین عضو خانوده آلکنها و به فرمول C2H4 می‌باشد که دو اتم هیدروژن کمتر از آلکان هم‌کربن (اتان) دارد. ما در اینجا به بررسی ساختمان اتیلن می‌پردازیم تا با ساختار ترکیبات اشباع نشده آشنا شویم. بررسی ساختمان اتیلن به طریق کوانتوم مکانیکی نشان داده است که کربن ، برای اینکه در ساختمان اتیلن شرکت نماید، لازم است که با استفاده از اوربیتالهای 2s و دو اوربیتال 2p خود ، سه اوربیتال هیبریدی یکسان بوجود آورد که این اوربیتالهای هیبریدی ، در یک سطح قرار می‌گیرند، بنحوی که اتم کربن ، در مرکز یک مثلث قرار گرفته و زوایای بین اوربیتالهای هیبریدی ، 120 درجه تخمین زده شده است.

هرگاه ما چهار اتم هیدروژن و دو اتم کربن sp2 را کنار هم مرتب کنیم، شکلی ایجاد می‌شود که در آن ، هر اتم کربن در سه پیوند σ (سیگما) شرکت دارد. برای رسیدن به کربن به حالت اکتت ، لازم است که سومین اوربیتال 2p اتمهای کربن همپوشانی کرده ، پیوند ایجاد کنند. این پیوند که از همپوشانی اوربیتالهای p کربن ایجاد می‌شود، از نظر شکل و انرژی ، با پیوند σ متفاوت می‌باشد و به پیوند π موسوم است که از دو قسمت تشکیل شده است.

یک ابرالکترونی در بالای سطح مولکول و ابر الکترونی دیگر ، در پایین سطح قرار می‌گیرد. وقتی این ساختمان می‌تواند انجام شود که تمام اتمهای شرکت کننده در ساختمان اتیلن در یک سطح قرار گیرند. پس مولکول اتیلن لازم است یک مولکول مسطح باشد. مسطح بودن مولکول اتیلن بوسیله روشهای طیف سنجی و پراش الکترونی مورد تایید قرار گرفته است.
پروپن
پروپن به فرمول C3H6 ، CH3-CH=CH2 ، دومین عضو خانواده آلکنها می‌باشد که سه اتم کربن با 6 اتم هیدروژن به هم متصل شده‌اند.
بوتن
بوتن به فرمول C4H8 عضو بعدی این خانوده است که برای آن ، چند نوع آرایش می‌توان در نظر گرفت که در آنها ، چهار اتم کربن با هشت اتم هیدروژن طوری قرار بگیرند که قانون اکتت رعایت شده باشد. بوتن به ظاهر دارای سه ایزومر می‌باشد، ولی مطالعات تجربی نشان داده است که برای آلکنی به فرمول C4H8 چهار ساختمان فیزیکی کاملا متفاوت وجود دارد.
روش آیوپاک برای نامگذاری آلکنها
در روش آیوپاک ، نامگذاری آلکنها با رعایت نکات زیر انجام می‌شود:


بلندترین زنجیری را که پیوند دوگانه کربن- کربن در آن قرار گرفته باشد، انتخاب می‌کنیم.
زنجیر اصلی را به نحوی شماره گذاری می‌کنیم که اولین کربن روی پیوند دوگانه ، کوچکترین شماره را به خود بگیرد. (این روش تنها در مورد مشتقات کربن و هیدروژن صادق است. در نامگذاری الکل های اتیلنی و اسیدها و استرهای اتیلنی و برخی مشتقات دیگر ، اولویت با عوامل الکل ، اسید و استر می‌باشد.)
شماره کربنهایی را که استخلافها در روی آنها قرار گرفته‌اند، مشخص می‌کنیم.
اگر قرار باشد ایزومرهای هندسی ماده مشخص گردد، در اول نام ماده از پیشوند cis و trans یا E و Z استفاده می‌کنیم.
خواص فیزیکی آلکنها
بطور کلی ، خواص فیزیکی آلکنها مشابه آلکانهاست. آلکنها در حلالهای غیرقطبی مانند اتر ، کلروفرم و دی‌کلرو متان محلول ولی در آب نامحلول می‌باشند و سبکتر از آب نیز می‌باشند. نقطه جوش آلکنها با افزایش تعداد کربنها افزایش می‌یابد. بجز آلکنهای کوچک ، نقطه جوش آلکنها به ازای افزایش یک اتم کربن بین 20 تا 30 درجه سانتی‌گراد افزایش می‌یابد. همانند آلکانها ، شاخه‌دار شدن آلکنها موجب کاهش نقطه جوش می‌شود.

آلکنها اندکی قطبی‌تر از آلکانها هستند این قطبیت اندک در اثر خصلت الکترون دهی و الکترون گیری گروهها ایجاد می‌گردد. وقتی روی آلکنها ، گروههای القایی با قدرت بیشتر قرار می‌گیرد، ممان دو قطبی اندکی افزایش می‌یابد.

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: پنج شنبه 19 دی 1392 ساعت: 2:38 منتشر شده است

برچسب ها : ,
نظرات()

مقاله شیمی

بازدید: 5113

 مقاله_-_L_مطالعه_تخريب_حرارتي_در_سنتز_پليلاكتايد_به_روش_پليمر_شدن_.pdf

مقاله_Aspergillus_بررسي_توليد_لواستاتين_از_سويه.pdf

مقاله_GM-CSF_بهينه_سازي_توليد_ترشحی.PDF

مقاله_SCP_بررسی_وضعيت_توليد_و_مصرف.PDF

مقاله_آماده_سازي_و_ويژگي_هاي_لومينسنس_يك_فسفر.pdf

مقاله_اثر_متغيرهاي_فرآيند_پرتودهي_روي_استحكامبه_UHMWPE_PET_كششي_و_.pdf

مقاله_ارائه_روش_موثر_جهت_بازيابي_و_جلوگيري_از_دور_ريز.pdf

مقاله_ارزيابي_عملکرد_باکتريهای_جداسازی_شده_از_مخاز_ن.PDF

مقاله_ارزيابي_نحوه_و_روند_انتشار_آلاينده_هاي_هوا_در.pdf

مقاله_از_آب_و_خاك_آلوده_MTBE_روشهاي_حذف.pdf

مقاله_از_باگاس_نيشكر_(_Biooil_)_توليد_زيست_سوخت.pdf

مقاله_ازمنابع_آب_MTBE_بررسي_حذف_ماده_آلاينده.pdf

مقاله_استفاده_از_تكنولوژي_آنزيم_در_فرآوري_خمير.pdf

مقاله_استفاده_از_روش_افزايش_بيولوژيکي_در_تصفيهپساب_کارخانجات_لبنيا.pdf

مقاله_استفاده_از_شروع_كننده_هاي_دو_عاملي_درپليمريزاسيون_راديكالي.pdf

مقاله_اصلاح_خواص_فيزيكي_و_مكانيكي_سيستم_هاي_برپايه_گل_رس_با_استفاد.pdf

مقاله_اصلاح_شيميايي_ساختار_پليمر_ليفياكريلونيتريل_با_استفاده_از_تر.pdf

مقاله_اصلاح_شيميايي_ساختار_پليمر_ليفياكريلونيتريل_با_استفاده_از_تر.pdf

مقاله_اصلاح_پليمري_كامپوزيت_هاي_بر_پايه_گل_رس.pdf

مقاله_اصلاح_چسبندگي_پلي_يورتان_به_سيليكون_رابر.pdf

مقاله_انتخاب_مدلهاي_سينتيكي_مناسب_براي_بررسي_رشد.pdf

مقاله_اندازه_گيری_غلظت_سلولی_و_تعيين_کيفيت_آن.PDF

مقاله_اولوي_تهاي_بهر_هگيري_از_نانوفناوري.PDF

مقاله_بازده_حذف_بنزن_در_پسابهاي_پتروشيمي_با_فرآيند.pdf

مقاله_بازيابي_آب_كلردار_واحد_كلرآلكالي_شركت_كيميايپتروشيمي_بندراما.pdf

مقاله_بازيابي_پلاتين_از_كاتاليزورهاي_مستعمل_واحد_ريفورمينگ.pdf

مقاله_بر_مورفولوژي_و_(_PVP_)_اثر_پلي_وينيل_پيروليدونغشاء_(_Support.pdf

مقاله_بررسي_آميزه_پلي_وينيل_کلرايد_اکريلونيتريلجهت_تهيه_کاغذ_(PVCN.pdf

مقاله_بررسي_اثر_پارامتر_هاي_مختلف_بر_پليمريزاسيونبه_روش_طراحي_THT_.pdf

مقاله_بررسي_اثرشوك_حرارتي_برروي_پروتئين_تك_ياختهاز_آب_پنير.pdf

مقاله_بررسي_احتمال_تغيير_جرم_مولكولي_متوسط_وزنييك_نمونه_پلي_اكسي_ا.pdf

مقاله_بررسي_ايزومري_شدن_آنزيمي_گلوكز_به_فروكتوز_دريك_جت_راكتور_با_.pdf

مقاله_بررسي_تأثير_فرمولاسيون_و_شرايط_فرآيند.PDF

مقاله_بررسي_تأثير_نسبت_مولي_آلومينيم_به_تيتانيم_درپليمريزاسيون_اتي.pdf

مقاله_بررسي_تأثير_پايدارکننده_ها_و_روان_کننده_ها_برروي_ميزان_فيوژن.pdf

مقاله_بررسي_تاثير_پارامترهاي_موثر_بر_تغيير_رنگ_شربتگلوکز_در_حين_نگ.pdf

مقاله_بررسي_توليد_فيبر_خوراكي_از_تفاله_صنايع.PDF

مقاله_بررسي_جذب_بيولوژيكي_جهت_جداسازي_فلزاتسنگين_از_پسابها-_مو_(1).pdf

مقاله_بررسي_جذب_بيولوژيكي_جهت_جداسازي_فلزاتسنگين_از_پسابها-_مورد_د.pdf

مقاله_بررسي_خواص_فيزيكي_و_مكانيكي_سيستم_گل_رس.pdf

مقاله_بررسي_سينتيك_واكنش_پليمريزاسيون_راديكاليدر_حضور_آغازگر_(MMA).pdf

مقاله_بررسي_عملکرد_وينيل_تري_متوکسي_سيلان_دربهبود_چسبندگي_روکشهاي_.pdf

مقاله_بررسي_عوامل_مؤثر_در_توليد_نانوذرات.pdf

مقاله_بررسي_فرايند_احياي_سولفات_باريم_به_روش_طراحي.pdf

مقاله_بررسي_مقاومت_به_تركزايي_تنشي_محيطي.PDF

مقاله_بررسي_مقاومت_روغني_و_حرارتي_و_سينتيك_نفوذNBRCR_و_آلياژ_CR_،N.pdf

مقاله_بررسي_مكانيزم_انتقال_به_هوا_در_فرايند_حذفبيولوژيكي_اتيل_بنزن.pdf

مقاله_بررسي_ميزان_اتصال_متوكسي_پلي_اتيلن_گليكولفعال_شده_به_سطح_سلو.pdf

مقاله_بررسي_هيدروژل_هاي_حساس_به_دماي_زيستتخريب_پذير_با_پايه_كيتوسا.pdf

مقاله_بررسي_و_آناليز_عناصر_فلزي_سنگين_در_آبهايو_ppb_آشاميدني_مناطق.pdf

مقاله_بررسي_و_بهينه_سازي_اثرات_متقابل_ضريباصطكاك،_چسبندگي_و_چاپ_پذ.pdf

مقاله_بررسي_و_طراحي_سيستم_مناسب_جلوگيري_ازپلي_اتيلن_HD_انتشار_غبار.pdf

مقاله_بررسي_و_مطالعه_حلاليت_دي_اكسيد_كربن_در_حلا_لهاي_آلي_در_دماها.pdf

مقاله_بررسي_وتعيين_خواص_فيزيكي_آب_پنير_جهتاستفاده_در_طراحي_واحدهاي.pdf

مقاله_بررسي_پارامتر_هاي_عملياتي_بر_ثابت_سرعتوسينتيك_خشك_كردن_سيب.pdf

مقاله_بررسي_پتانسيل_اسيدهاي_آمينه_بعنوان_تنها_منبعكربن_و_نيتروژن_د.pdf

مقاله_بررسی_اثر_تغلیظ_اکسیژن_هوا.PDF

مقاله_بررسی_سطح_جذبی_هیدرو_کربنها.PDF

مقاله_بررسی_مکانيزم_انتقال_جرم_در_حين_تشکيل_قطره.PDF

مقاله_بررسی_کتالیست.PDF

مقاله_بكارگيري_روش_طراحي_آزمايش_تاگوچي_جهتبهينه_سازي_شرايط_رنگبري_.pdf

مقاله_بهينه_سازي_ساختارهاي_ساندويچي_بكار_رفته_در_هوا_فضا.pdf

مقاله_بهينه_سازي_شرايط_عملياتي_سيستم_لجن_فعال_و.pdf

مقاله_بيوتكنولوژي_راهكاري_براي_حذف_تركيبات_مزاحمنيتروژني_از_خوراك_.pdf

مقاله_بيوهيدرومتالورژي_انتخابي_برتر_در_اقتصاد.pdf

مقاله_تأثير_جيبرليك_اسيد_و_سبوس_برنج_بر_توليد_اتانولز_ملاس_و_شربت_.pdf

مقاله_تاثير_آمونياک_بر_گرانولاسيون_لجن_بي_هوازي.pdf

مقاله_تاثير_اسيدهای_آمينه.PDF

مقاله_تاثير_دما_در_بهينه_سازي_مرحله_تخمير_اكسيداتيودر_فرآيند_توليد.pdf

مقاله_تاثير_روشهاي_مختلف_فرآوري_روي_پايداري_حالتابري_آب_هويج.pdf

مقاله_تاثير_متغيرهاي_عملياتي(شدت_جريان_فازها_وشدت_ضربان)_و_انتقال_.pdf

مقاله_تاثير_مقدار_زيركونيم_روي_عملكرد_كاتاليست_كبالت.pdf

مقاله_تاثير_منبع_کربن_و_نيتروژن_بر_عملکرد_فنوکارئت_کرايزسپريوم_در_.pdf

مقاله_تاثيراستفاده_همزمان_از_دو_آغازگربروزن_مولكولي.pdf

مقاله_تبديل_مستقيم_دی_اکسيد_کربن_دردماي_پائين.PDF

مقاله_تبيين_روشي_جديد_در_فرايند_هيدروليز_متيل.pdf

مقاله_تحليل_رياضي_و_تجربي_بيوراکتور_بستر_ثابت_گلوکزايزومراز_تثبيت_.pdf

مقاله_تخريب_پذير_نمودن_زيست_محيطي_پلي_اتيلن.pdf

مقاله_ترمودینامیک_سطح_محلول_های_پلیمری.PDF

مقاله_تصفيه_آب_نمك_چرخشي_در_كارخانة_توليد_نمكجهت_كاهش_املاح_كلسيم_.pdf

مقاله_تصفيه_الكتروشيميايي_پسابهاي_رنگي_در_محيط_آبي_وبررسي_اثر_ولتا.pdf

مقاله_تعيين_شرايط_بهينه_توليد_بيوسورفكتانت_ها_بهمنظور_استفاده_در_ت.pdf

مقاله_تعيين_ميزان_لاستيك_مقيد_به_عنوان_معياري_ازبا_آلياژ_هاي_N_و_6.pdf

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: چهار شنبه 11 دی 1392 ساعت: 5:7 منتشر شده است

برچسب ها : ,
نظرات()

پیوند آروماتیک

بازدید: 5777

6566768978098-09-09

پیوند آروماتیک به یک پیوند آلی گفته می‌شود که در آن یک حلقه جفت از پیوندهای غیراشباع، جفتهای تکی یا اربیتال‌های خالی یک استواری قویتر از استواری جفتسازی تنها را از خود نشان می‌دهند.
واژه آروماتیک به معنی خوشبو است.
آروماتیک‌ها، دسته وسیعی از ترکیبات را تشکیل می‌دهند که شامل بنزن و ترکیباتی باشند که از نظر رفتار شیمیایی مشابه بنزن می‌باشند. برخی از این مواد، حتی به‌ ظاهر شباهتی به بنزن ندارند. برخلاف آلکن‌ها و آلکین‌ها، بنزن و سایر ترکیبات آروماتیک، تمایلی برای انجام واکنشهای افزایش از خود نشان نمی‌دهند، ولی در واکنشهای جانشینی شرکت می‌کنند که یکی از صفات شاخص این دسته از مواد می‌باشد.

اگر گروههای عاملی روی حلقه قرار بگیرند، بر واکنش پذیری حلقه اثر خواهند گذاشت. واکنش پذیری عوامل متصل به حلقه نیز به‌ وسیله بخش آروماتیک تحت‌تأثیر قرار می‌گیرد.

مولکولهایی آروماتیک هستند و خصلت آروماتیکی از خود نشان می‌دهند که تعداد الکترونهای سیستم π آنها، ۲ و ۴ و ۶و ۱۰و… باشد. این ضرورت، قاعده هوکل یا ۴n+۲ نامیده می‌شود. سپس ترکیباتی که برای آنها n=0, ۱ , ۲ ,… می‌باشد، آروماتیک خواهند بود.
اگر گروههای عاملی روی حلقه قرار بگیرند، بر واکنش پذیری حلقه اثر خواهند گذاشت. واکنش پذیری عوامل متصل به حلقه نیز به‌ وسیله بخش آروماتیک تحت‌ تأثیر قرار می‌گیرد.

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: یک شنبه 1 دی 1398 ساعت: 2:43 منتشر شده است
نظرات()

مجموعه کتابهای رشته شیمی

بازدید: 6395

 

مجموعه کتابهای رشته شیمی


 

طيف سنجي الكترون براي تجزيه شيميايي(ESCA ) طيف سنجي الكترون براي تجزيه شيميايي(ESCA ) : سلا م دوستان پاورپوينت اين مطلب در اين قسمت گذاشته شده، ... [بیشتر] (194.8 کیلوبایت)
 

 

 
الكترو شيمي تجزيه اي الكترو شيمي تجزيه اي : سلام خدمت تمام دوستان شيميستم اين كتاب توي ارشد راحت گي ... [بیشتر] (22.07 مگابایت)
 

 

 
اطلاعاتي در مورد SPE اطلاعاتي در مورد SPE : تقديم به همه دوستان شيميستم ، اگر بدردتون خورد بدردتون ... [بیشتر] (161.7 کیلوبایت)
 

 

 
اسلاید آموزش مبحث هیبریداسیون اسلاید آموزش مبحث هیبریداسیون : هیبریداسیون یکی از مباحث نظریه ی vespr است که آشنایی با ان ... [بیشتر] (1.05 مگابایت)
 

 

 
گرافن باریکترین ضد زنگ گرافن باریکترین ضد زنگ : این text درباره گرافن است (11.6 کیلوبایت)
 

 

 
فزایش استحکام گرافن با تا زدن آن فزایش استحکام گرافن با تا زدن آن : این text در مورد گرافن است (11.8 کیلوبایت)
 

 

 
آموزش محلول سازی آموزش محلول سازی : این text در مورد طریقه محلول سازیست (173.9 کیلوبایت)
 

 

 
ساخت باطری با گرافن ساخت باطری با گرافن : این text در مورد باطری جدید از گرافن است (12.3 کیلوبایت)
 

 

 
راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 26) راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 26) : راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 26: آمینواسیدها، پپ� ... [بیشتر] (2.42 مگابایت)
 

 

 
راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 25) راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 25) : راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 25: هترواتمها در ترک ... [بیشتر] (1.82 مگابایت)
 

 

 
راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 24) راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 24) : راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 24: کربوهیدراتها) تش ... [بیشتر] (2.22 مگابایت)
 

 

 
راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 23) راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 23) : راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 23: ترکیبهای دی کربو ... [بیشتر] (1.66 مگابایت)
 

 

 
راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 22) راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 22) : راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 22: ​شیمی بنزن استخ� ... [بیشتر] (2.34 مگابایت)
 

 

 
راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 21) راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 21) : راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 21: : آمینها و مشتقات ... [بیشتر] (2.67 مگابایت)
 

 

 
راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 20) راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 20) : راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 20: مشتقات کربو کسیل ... [بیشتر] (2.57 مگابایت)
 

 

 

 

 

راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 19) راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 19) : راهنمای شیمی آلی ولهارد جلد سوم (فصل 19: کربو کسیلیک اسید ... [بیشتر] (2.21 مگابایت)
 

 

 
آمونیاک آمونیاک : 17 صحفه (126.5 کیلوبایت)
 

 

 
افزایش حجم آب هنگام انجماد افزایش حجم آب هنگام انجماد : 1 صحفه (16.4 کیلوبایت)
 

 

 
آشنایی با علائم هشدار دهنده در آزمایشگاه شیمی آشنایی با علائم هشدار دهنده در آزمایشگاه شیمی : 1 صحفه (371.0 کیلوبایت)
 

 

 
Flame Ionization Detector - FID Flame Ionization Detector - FID : این مقاله در مورد "دتکتور های FID " هست که در دستگاه های تج ... [بیشتر] (1.12 مگابایت)
 

 

 
مول مول : 1 صحفه (13.7 کیلوبایت)
 

 

 
پلیمرها پلیمرها : سلام این کتاب برای افرادی که در صنایع پلیمری مشغول به ف ... [بیشتر] (3.94 مگابایت)
 

 

 
Food Lipids Chemistry, Nutrition, and Biotechnolog Food Lipids Chemistry, Nutrition, and Biotechnolog : 5.7MB زبان اصلی 1016ص (5.70 مگابایت)
 

 

 
inorganic chemistry inorganic chemistry : زبان اصلی (3.42 مگابایت)
 

 

 
آمونیاک آمونیاک : آمونیاک محرک خسارت نوری فتوسیستم 2 در حضور باکتری Cyanobacte ... [بیشتر] (126.5 کیلوبایت)
 

 

 
شیمی سال دوم دبیرستان شیمی سال دوم دبیرستان : کتاب شیمی دوم دبیرستان در سال 1340 (1.40 مگابایت)
 

 

 
Synthetic Methods Catalysis Synthetic Methods Catalysis :  (1.58 مگابایت)
 

 

 
بررسي روش استخراج با حلال براي تصفيه فسفريك اسيد ص بررسي روش استخراج با حلال براي تصفيه فسفريك اسيد ص : -;{@ (218.1 کیلوبایت)
 

 

 
Inorganic chemistry Inorganic chemistry : -;{@ (4.89 مگابایت)
 

 

 
لغت نامه ي شيمي لغت نامه ي شيمي : اين لغت نامه انگليسي به انگليسي است (2.88 مگابایت)
 

 

 


 

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: یک شنبه 26 آبان 1392 ساعت: 21:45 منتشر شده است
نظرات()

آمینهای آروماتیک

بازدید: 4576
آمینهای آروماتیک ، ترکیباتی هستند که گروه آمین به حلقه آروماتیک یا هترو آروماتیک متصل است. با شناختی که از حلقه آروماتیک و ساختار نیتروژن وجود دارد، بهسهولت میتوان پیشبینی کرد که حلقه آروماتیک موجب افزایش قدرت اسیدی و کاهش خصلت بازی آمینهای آروماتیک میشود.


روشهای تهیه آمینهای آروماتیک

روش آزمایشگاهی

روش ساده برای سنتز آمینهای آروماتیک ، احیای ترکیبات نیترو است. معمولا در آزمایشگاه از اسید کلریدریک و فلزاتی چون روی ، قلع ، یا آلومینیم و حتی ZnCl2برای احیای گروههای نیترو استفاده میشود.


روش صنعتی

در صنعت برای احیای مشتقات نیترو و تبدیل آن به آمین مربوطه از آهن قراضه استفاده میشود و مقدار کمی اسید بعنوان کاتالیزور به محیط اضافه میگردد. مزایای این روش در این است که گذشته از آمین ، اکسید آهن نیز تولید میشود. همچنین میتوان با اندکی تغییر در شرایط کار به مشتقات آریل هیدروکسید آمین ، آزو بنزن ، دیفنیل هیدرازین و N– اکسی دی آزوبنزن نیز رسید که به آن ، سنتز Haber گویند.


استفاده از کاتالیزورها

در حضور کاتالیزورهایی مثل نیکل ، پلاتین یا پالادیم نیز میتوان ترکیبات نیترودار را هیدروژندار کرد و آمین مربوطه را بدست آورد. با این روش آمینهای آروماتیک در مقیاس تجاری تهیه میشود.


واکنشهای حذف – افزایش

اگر هالیدهای آروماتیک تحت تاثیر آمیدورسدیم در آمونیاک مایع قرار داده شوند، ابتدا واکنش حذف انجام میگیرد و ترکیب فعالی به نام بنزاین تولید میشود که تحت تاثیر آمیدورسدیم قرار گرفته ، آمین مربوطه را تولید مینماید. واکنش مشابه با هالیدهای نفتالین به تشکیل دو نوع آمین منجر میشود.


واکنشهای جانشینی هستهخواهی

روش دیگر تهیه آمینهای آروماتیک ، انجام واکنشهای جانشینی هستهخواهی است. بعنوان مثال از واکنش آنیلین با نمک آنیلینیوم هیدروکسید کلراید آمینهای نوع بالاتر سنتز میشود.


تهیه نیتروزو آمین

هرگاه آمینهای آروماتیک نوع اول در حضور محلول سرد و آبکی یک اسید معدنی و نیتریت سدیم قرار گیرد، ترکیب N– نیتروزو آمین تشکیل میگردد. آمینهای آروماتیک نوع دوم نیز تحت شرایط ذکر شده بالا ترکیب N – نیتروزوی مربوطه را تولید میکنند. آمینهای آروماتیک سه استخلافدار مانند N و N– دی متیل آنیلین نیز با اسید نیترو واکنش میدهند و در نهایت پارا نیتروزو - N و N – دی متیل آنیلین تولید مینماید.


نمکهای دی آزونیوم

آمینهای آروماتیک نوع اول و محلول سرد و آبکی اسیدهای معدنی و نیتریت سدیم با هم واکنش میدهند. ابتدا ترکیب N– نیتروزو آمین تشکیل میشود که در حضور مازاد اسید معدنی به نمک دی آزونیوم تبدیل میگردد. نمکهای دی آزونیوم خیلی فعال هستند بطوریکه در دمای حوالی صفر درجه خود بخود شکسته میشوند. از اینرو لازم است که پس از تولید بلافاصله مصرف شوند.

بطور کلی نمکهای دی آزونیوم آمینهای آروماتیک در دو دسته مهم از واکنشها شرکت میکنند. دسته اول ، واکنشهای جانشینی هستند که در جریان این واکنشها نیتروژن آزاد میشود و گروه دیگری بجای آن جانشین میگردد. دسته دوم واکنشهای زوج شدن هستند که طی آن ، نمک دیآزونیوم از طریق نیتروژن به یک گروه آروماتیک یا هترو آروماتیک متصل میشود. هر دو دسته واکنش از نظر سنتزی بسیار با اهمیت هستند.
می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: پنج شنبه 10 اسفند 1391 ساعت: 10:9 منتشر شده است
نظرات()

گلیسرول

بازدید: 8472

گلیسرول، الکل سه عاملی است که به هر نسبتی در آب حل می‌شود؛ ولی در اتانول و دیگر حلال‌های آلی بسیار کم محلول است. گلیسرول شیرین، شفاف، بی‌رنگ و بی‌بو است و در حضور گرما و مواد آب‌گیر (مانند HSO4K)، آب از دست داده به آلدئید دود کننده با بوی بد که مخاط را به شدت آزار می‌دهد تبدیل می‌شود. ایجاد آکرولئین با این مشخصات راهی برای تشخیص گلیسرول است.

گلیسرول در طبیعت بیشتر به صورت ترکیب با اسیدهای چرب است که چربی را می‌سازد. برای نمونه یک مولکول گلیسرول با ۱ یا ۳ اسید چرب مونوگلیسرید یا تری‌گلیسرید را می سازد؛ مانند روغن نباتی و ... .

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: جمعه 20 بهمن 1391 ساعت: 13:24 منتشر شده است
نظرات()

مترجم آنلاین همه زبانها توسط گوگل

بازدید: 8320


مترجم آنلاین گوگل یا google translate یک ابزار بسیار با ارزش و کاربردی است که اکثر اوقات در حال کار کردن با اینترنت نیاز به آن پیدا میکنیم. برای استفاده متن یا کلمه مورد نظر را انتخاب کرده , کپی کنید و در باکس گوگل ترانسلیت قرار دهید یا paste کنید. اگر سایت خاصی را برای ترجمه در نظر دارید آدرس آن را در باکس وارد کنید و لینک مربوطه را کلیک کنید تا صفحه سایت داده شده ترجمه شود ...

 

ورود به سایت 

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: جمعه 8 دی 1398 ساعت: 15:11 منتشر شده است
نظرات()

منگنز

بازدید: 6512

منگنز كه در اعماق در ابتدا به صورت Mn4+ غیر محلول حضور داشته است، به واسطه احیایی شدن محیط و بصورت Mn2+ محلول در می آید. Mn2+ محلول در درون آب های حاصل از دیاژنز به طرف بالا صعود می كند و به محض رسیدن به قسمت های سطحی رسوبات، بار دیگر اكسید می شود و بصورت Mn4+ غیر محلول در می آید و بر روی قطعات استخوان و غیره كه به عنوان محل تبلور نطفه بلور عمل می نمایند، ته نشین می شود و بدین طریق گرهك های منگنز تشكیل می شوند. 

این طرز تشكیل ممكن است در دریاچه ها انجام گیرد، لیكن در اقیانوسها به واسطه ضخامت رسوبات اكسید كننده كه در بالای رسوبات احیاء كننده واقع است، احتمال بالا آمدن Mn كم است. بطور كلی منشأ منگنز و دیگر فلزات در گرهك های منگنز ممكن است تحت تاثیر فرآیندهای باكتریها ، عمل متقابل بین آب دریا و آتشفشان های زیردریایی( آتشفشانی متصاعدی)،تخریب و انتقال فلزات از سنگهای موجود در خشكیها (خاستگاه های ولكانیكی ـ آواری ) و ذرات آسمانی باشد .

مطالعه گرهكهای منگنز عمدتاً به منظور بازیابی فلزات مس، نیكل و كبالت می باشد ولیكن هم اكنون این عناصر با قیمتی بسیار نازلتر، از خشكی ها بدست می آیند.

رشد نودول ها ظاهراً در اثر آزاد شدن یونها در محیط های احیایی واقع در زیر رسوبات سطحی صورت می گیرد كه به طرف بالا ضمن تحرك، یونها مهاجرت كرده و Mn2+ اكسید شده و به Mn4+ تبدیل شده و رسوب می كند كه در این واكنش آب دریا حاوی مقادیر بسیار زیادی از اكسیژن می باشد.

مهمترین كانی های تشكیل دهنده نودول ها، ورناریت و هیدروژئوتیت است.

سایر هیدروكسیدهای منگنز و آهن از قبیل نودوركیت، پیرولوزیت، بیرنسیت، رانستیت و كریپتوملان به ندرت یافت می شوند. براونیت و هماتیت در تركیبات نودول های دگرگونی یافت می شوند.

پتانسیل های اقتصادی استخراج نودولها:

كمربند ندولی وسیعی از غرب مكزیك تا جنوب هاوایی، كمربند نودولی شمال اقیانوس آرام به سمت ژاپن و بازارهای آمریكا و همچنین انباشت بزرگی از اقیانوس اطلس شمالی كه در نزدیكی بازار امریكا و اروپا قرار دارد.

همچنین در اعماق بین 6000 – 4000 متری توسعه و تكنولوژی استخراج و فرآوری در ندول ها در مرحله پیشرفت در گلهای فلزی هیدروترمالی از گودالهای عمیق در دریای سرخ می باشد.

كانسارهای نوع دریایی منگنز عمدتاً به شكل دی اكسید در داخل رسوبات عمیق دریایی و آبهای كم عمق تشكیل می گردند. این كانسارها به صورت گرهك هایی به صورت مواد رنگی و پوشش های سطحی بر روی فسیل ها به طور گسترده پخش شده اند.

به عقیده Hewett مقادیر فراوانی از این گرهك ها در نواحی اقیانوسی غالباً در زیر رسوبات كم ضخامت انباشته شده اند.

گرهك های منگنز داری كه در آبهای عمیق تشكیل می شوند، از نظر اقتصادی بسیار مهم می باشند.

در نزدیكی سواحل، رسوبات آهن و ذرات ریز اكسید منگنز یا ژل های بی كربنات و اكسید و كربناتهای دیگر از دو فلز آهن و منگنز رسوب می نمایند.

شكل این اكسیدها به صورت تخم ماهی یا اوولیت و عمدتاً با تركیب كانیهای پسیلوملان و پیرولوزیت می باشد. ذخایر منگنز همراه رسوبات نرم و چرت دار واقع در افق فوقانی افیولیت ها در كوبا، ژاپن، ایران و فیلیپین كشف شده اند.

از تولید كنندگان اصلی منگنز می توان از:

آفریقای جنوبی با 62/3 میلیون تن، گابون با 45/2 میلیون تن، استرالیا با 2 میلیون تن، برزیل با 8/1 میلیون تن و هند با 1/1 میلیون تن نام برد.

كاربردهای پزشكی:

منگنز فلزی است كه به طور گسترده ای در بافت های بدن گیاهان و حیوانات وجود دارد. این فلز یك مادة معدنی كمیاب نامیده میشود زیرا به مقدار بسیار كم در بدن انسان یافت میشود.

بدن ما تقریباً حدود 20 میلی گرم منگنز، به طور عمده در استخوان ها، ذخیره دارد. منگنز در تشكیل بافت همبند چربی و كلسترول، استخوان،‌عوامل انعقاد خون و پروتئین نقش دارد. این ماده همچنین برای عملكرد طبیعی مغز ضروری است.

منگنز جزئی از تركیب منگنز سوپر اكسید دیسموآت (MnSaD) است. این تركیب یك ضد اكسیدان است كه بدن را از مواد سمی حفظ می كند. به دست آوردن مقدار كافی منگنز از رژیم غذایی، كار ساده ای است.

موارد استفاده

بیماریهای زیر به وسیله مصرف منگنز بهبود می یابد.

دیابت: افراد مبتلا به دیابت در مقایسه با اشخاص سالم به طور قابل ملاحظه ای منگنز كمتری دارند. منگنز سطح قند خون را در افراد دیابتی كاهش می دهد.

روماتیسم مفصلی: افراد مبتلا به روماتیسم مفصلی (التهاب مفاصل) سطح پایینی از MnSaD دارند (این ماده از آسیب مفاصل در حین التهاب جلوگیری می كند) مكمل های منگنز فعالیت MnSaD را افزایش می دهند.

صرع: یك مطالعه مهم در اوایل سال 1960 نشان داده است موش هایی كه دچار كمبود منگنز بوده اند بیشتر مستعد ابتلا به تشنج هستند و نوار مغزی آنها (EEG) حاوی فعالیتهای تشنجی است.

اسكیزوفرنی: افراد اسكیزوفرن به مكمل های منگنز به خوبی پاسخ می دهند.

پوكی استخوان: از دست رفتن تودة استخوانی بعد از یائسگی به سرعت شروع می شود و می تواند منجر به پوكی استخوان (نازك و شكننده شدن) گردد. منگنز و دیگر عناصر كمیاب استحكام استخوان را در زنان بعد از یائسگی افزایش می دهند.

بیمایهای دیگر: منگنز همچنین در دمان تصلب شرایین (سخت شدن دیوارة عروق)، كلسترول بالای خون، سرگیجه و كاهش شنوایی مؤثر و مفید است.

منابع غذایی

آجیل (مخصوصاً گرد و بادام) ، سبوس گندم و همة غلات، حبوبات تغییر نیافته،برگ سبزیجات، كبد، كلیه، بادام زمینی، لوبیا (از خانوادة نیامداران)، میوه های خشك، غلات به عمل آمده (تغییر یافته)، گوشت و محصولات خشك دارای میزان خیلی كمی از منگنز هستند. غذاهای تغییر شكل نیافته نظیر نان غلات و حبوبات دارای میزان زیادی منگنز هستند.

اشكال دیگر

منگنز به اشكال مختلفی در دسترس است: نمك (سولفات و گلوكونات) كلوئید، آسپارات، پیكولینات، فومارات، سوكسینات و آمینواسید كلات). این ماده به صورت قرص یا كپسول معمولاً به همراه سایر ویتامین ها و موادمعدنی قابل دسترسی است.

نحوة مصرف

در مورد منگنز مقدار مجاز توصیه شده در رژیم غذایی (RDA) وجود ندارد. رژیم توصیه شده براساس جذب از طریق رژیم تیپیك است و مقداری است كه از بروز نشانه های كمبود منگنز جلوگیری كند.

متوسط جذب منگنز 2 تا 9 میلی گرم در روز است. در بعضی موارد افراد به میزان بیشتری (10 میلی گرم در روز) منگنز نیاز دارند.

میزان كافی و مطمئن مصرف روزانة منگنز 2 تا 5 میلی گرم برای بزرگسالان. 1 تا 3 میلی گرم برای بچه ها و نوجوانان و 0.3 تا 1 میلی گرم برای شیرخواران است.

موارد احتیاط

جذب بیش از حد منگنز می تواند منجر به تولید اثرات سمی شود. شما نباید به طور مرتب، بیش از حد مطمئن و كافی (كه در بالا توضیح داده شد) مصرف منگنز داشته باشید.

تداخل های احتمالی

كلسیم، مس، آهن، منیزیوم و روی بر سر جذب در رودة كوچك با منگنز رقابت می كنند. جذب بیش از حد هر كدام از اینها می تواند باعث كاهش جذب بقیه شود. مصرف بیش از حد منگنز می تواند باعث كم خونی فقر آهن شود.
 

می پسندم نمی پسندم

این مطلب در تاریخ: شنبه 13 اسفند 1390 ساعت: 20:30 منتشر شده است
نظرات()

ليست صفحات

تعداد صفحات : 1
صفحه قبل 1 صفحه بعد

ورود کاربران

نام کاربری
رمز عبور

» رمز عبور را فراموش کردم ؟

عضويت سريع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری

تبلیغات

متن

پشتيباني آنلاين

پشتيباني آنلاين

آمار

آمار مطالب آمار مطالب
کل مطالب کل مطالب : 372
کل نظرات کل نظرات : 22
آمار کاربران آمار کاربران
افراد آنلاین افراد آنلاین : 1
تعداد اعضا تعداد اعضا : 76

آمار بازدیدآمار بازدید
بازدید امروز بازدید امروز : 54
بازدید دیروز بازدید دیروز : 22
ورودی امروز گوگل ورودی امروز گوگل : 5
ورودی گوگل دیروز ورودی گوگل دیروز : 2
آي پي امروز آي پي امروز : 18
آي پي ديروز آي پي ديروز : 7
بازدید هفته بازدید هفته : 84
بازدید ماه بازدید ماه : 1706
بازدید سال بازدید سال : 83602
بازدید کلی بازدید کلی : 228547

اطلاعات شما اطلاعات شما
آی پی آی پی : 3.12.148.180
مرورگر مرورگر :
سیستم عامل سیستم عامل :
تاریخ امروز امروز :

نظرسنجي

به نظر شما کدام بخش مفیدتر می باشد؟

درباره ما

شیمی کاربردی
به وب سایت من خوش آمدید با سلام. این وب سایت توسط دانشجو شیمی کاربردی دانشگاه آزاد دورود برای اطلاع رسانی به تمامی دانشجویان رشته ی شیمی ارائه شده است. امیدوارم که این وب سایت مورد توجه تان قرار بگیرد. باتشکر

تبادل لینک هوشمند






خبرنامه

براي اطلاع از آپيدت شدن سایت در خبرنامه سایت عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود